משוב תרמי בחווית מציאות מדומה

אלאא בקרי

בהנחיית רונאל מור

עיצוב וטכנולוגיה

מהי ההשפעה של משוב הפטי תרמי בחוויה של מציאות דיגיטלית?

כל עוד הטכנולוגיה עדיין עומדת בעינה העתיד עשוי להיות מקוון. בעתיד זה המציאות המדומה תופסת תפקיד בעל משמעות. כיום, בתקופת covid19, אנשים רבים חווים חיים מקוונים בהיבטים השונים של חייהם כמו בחינוך, בעבודה ואפילו בתקשורת.

המגיפה שאנו חווים בעידן זה אינה הראשונה, וגם לא האחרונה שתחווה האנושות. העתיד הלך והפך מקוון עוד לפני תקופה זו אך ההווה בו אנו חיים מדגיש זאת ביתר שאת.

בעולם דיגיטלי שכזה, מה יהיה אחוז השימוש בחושים האנושיים לפעולות, לשיקוף ולהבנת המציאות? האם הם יתפסו את העולם הדיגיטלי ויתקשרו איתו באמצעות משוב של מכשירים זמינים?

הם יוכלו לראות סרטונים נהדרים וצורות גיאומטריות נפלאות. הם יכולים להיות תחת האשליה שהם מאזינים לאודיו תלת-ממדי. הם לא יוכלו להריח ברשת, אם כי ישנם מחקרים בתחום זה. הם עדיין לא יוכלו להוריד אוכל מהאינטרנט. בהתחשב בחוש המגע, ההפטי, היכולת לתפוס פיזית או מחשבתית, מרבית המכשירים נותנים משוב בצורת רטט, אך הם מזניחים את העובדה שעם משוב הפטי ניתן לגעת, להרגיש את הגירוד, את הכאב ואת הטמפרטורה. לטמפרטורה יש הגדרה במדע, בספרות ובצבעים.

כמו כן, חוויות רבות ב- IVR Immersive Virtual Reality נותנות משוב תרמי דומיננטי שהוכיח את נחיצותו עד כה, המשוב התרמי ניתן ללא סיכונים, חוסך כסף ואינו מצריך התקנה עצומה. לדוגמא, אימוני ריתוך וכיבוי אש, לימוד כימיה ב- IVR. כמו לערבב באופן מסוכן חומרים חמים מאוד וחומרים קרים מאוד במציאות הדיגיטלית.

כיוון ש -90% ממכשירי המגע ההפטיים מתמקדים בחישה של רטט לצורך משוב. פרויקט זה בוחן תכונה הפטית אחרת שהיא המשוב התרמי בחוויות המציאות המדומה. מכאן, Thermo-XR פותח כמכשיר לביש חכם (קונספט טכנולוגי) בעל מספר רפידות תרמיות הנותנות משוב תרמי מסונכרן בחוויות דיגיטליות.

אלאא בקרי היא ירושלמית, מגיעה אל הפרויקט כשהיא חובשת מספר כובעים: מהנדסת, יזמית, מחנכת, מעצבת וכל הדברים האלו יחד.
היא בוגרת התואר הראשון בהנדסת מכונות של אוניברסיטת ביר זית/
אלאא עובדת בחברת הנדסה המפעילה פרויקטים לחברת הייטק בינלאומית בדרום הארץ. כשבע שנים עסקה בתיכנון והתקנת מערכות אלקטרומכניקה עבור פרויקטי בנייה. הייתה אח״משית ומדריכת מדע וטכנולוגיה במוזיאון המדע בירושלים.
אלאא השתתפה בתכנית היזמות הבינלאומית Mass Challenge לסטארט-אפ בנושא חינוך וטכנולוגיה.
הדריכה בני נוער מצטיינים באוניברסיטה העברית במידול תלת מימדי, חיתוך לייזר ואלקטרוניקה.
זכתה והשתתפה במלגת לימודים- עמיתי בצלאל Edmond de Rothschild Foundation, ולקחה חלק בהצגת תערוכה עם הסטודנטים ב-Edmond de Rothschild Tel Aviv.

ביו / Bio

חלק מאוסף